Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Släpp loss kreativiteten och bygg ett vackert fruktfat! Frukterna på fatet kan skifta beroende på säsong. Här har vi använt ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar, och granatäppelkärnor. Servera med smaskig citronsås på grädde och lemoncurd och ett smul gjort på kokos, smör, vit choklad och havregryn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Barockfruktfat med citronsås och kokossmul

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg blandad frukt (t ex ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar och granatäppelkärnor)

Kokossmul

175 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl vetemjöl
1 tsk kanel
50 g grovhackad vit choklad
1 dl rörsocker

Citronsås

3 dl vispgrädde
1 burk lemon curd (à 320 g)

Gör så här

00:15:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastiskt enkelt och gott!

    Pia

Testa liknande recept

  • Blåbärsmuffins med lemoncurd
    Betyg 2.9 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Muffins med jordgubbar och vit choklad
    Betyg 3.9 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrongrottor med vit choklad
    Betyg 4.7 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad