Bärdessert
Ett recept på en härlig efterrätt med färska jordgubbar och mynta. Du gör denna bärdessert av jordgubbar, grädde, matlagningsyoghurt, florsocker, vaniljsocker, lime och mynta. Enkelt och festligt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
1/2 - 1 l jordgubbar
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 - 1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
skal och saft från 1 lime
Garnering
jordgubbar
mynta
För alla
Bärdessert är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut grädden och yoghurten. Varva i stället bären med vaniljsås från Oatly.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde en bärkompott av frusna svarta vinbär, hallon, blåbär och jordgubbar + lite råsocker och smulad torkad pepparmynta på toppen. Suveränt gott med denna smaksatta grädde till.
Anita
2008-01-28Jag håller med förgående skrivare, lättare för sig på midsommarafton kunde man inte ha det. Och så uppskattat bland gästerna! Testa alla som inte gjort det.
Marita
2003-06-28Supergott och superenkelt, bättre efterrätt på midsommaraftonen kunde man inte haft.
Marie
2003-06-27