Bärdessert

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
7
Bärdessert

Ett recept på en härlig efterrätt med färska jordgubbar och mynta. Du gör denna bärdessert av jordgubbar, grädde, matlagningsyoghurt, florsocker, vaniljsocker, lime och mynta. Enkelt och festligt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Bärdessert

Ingredienser

4 portioner
1/2 - 1 l  jordgubbar
1 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  matlagningsyoghurt
1/2 - 1 msk  florsocker
1/2 tsk  vaniljsocker
skal och saft från 1   lime

Garnering

jordgubbar
mynta

För alla

Bärdessert är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut grädden och yoghurten. Varva i stället bären med vaniljsås från Oatly.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde en bärkompott av frusna svarta vinbär, hallon, blåbär och jordgubbar + lite råsocker och smulad torkad pepparmynta på toppen. Suveränt gott med denna smaksatta grädde till.

Anita

2008-01-28

Jag håller med förgående skrivare, lättare för sig på midsommarafton kunde man inte ha det. Och så uppskattat bland gästerna! Testa alla som inte gjort det.

Marita

2003-06-28

Supergott och superenkelt, bättre efterrätt på midsommaraftonen kunde man inte haft.

Marie

2003-06-27

Testa liknande recept

Semifreddo med fläder och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Red Hot Chorizo med jordgubbstabbouleh
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mynta- och tzatsikisås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korngryn à la slätten
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbsmaräng
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga