Bärdessert | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bärdessert

Ett recept på en härlig efterrätt med färska jordgubbar och mynta. Du gör denna bärdessert av jordgubbar, grädde, matlagningsyoghurt, florsocker, vaniljsocker, lime och mynta. Enkelt och festligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snoppa jordgubbarna och halvera dem eller skär dem i fjärdedelar.
  2. Vispa grädden hårt och vänd ner yoghurten. Smaksätt med flor- och vaniljsocker.
  3. Vänd ner hälften av limeskalet och juicen av hela frukten. Varva gräddsmet och jordgubbar i glas.
  4. Garnera med jordgubbe, mynta och limeskal.

För alla

Bärdessert är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut grädden och yoghurten. Varva i stället bären med vaniljsås från Oatly.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • skal och saft från 1 lime
Garnering
  • jordgubbar
  • mynta
Lägg till i inköpslistan