Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Barbequeburgare

Tillverka dina egna smakrika burgare av nötkött och smakhöjare som kapris och lök. Barbequeburgare penslas rikligt med en het steak sauce och grillas därefter. Servera den hemmagjorda burgaren med bröd, tomater och grillsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med hackad lök, pressad vitlök och kapris. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till ganska stora, men inte alltför tjocka, burgare.
  2. Pensla burgarna med steak sauce. Det ska vara rikligt med sås! Låt burgarna ligga i såsen en stund medan tillbehören förbereds och grillen värms.
  3. Skala och skär löken i tjocka skivor. Dela tomaterna. Pensla lök och tomater med grillsåsen.
  4. Grilla burgarna i 4-5 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Tänk på att lök och tomater tar kortare tid. Pensla alltsammans med såsen några gånger mot slutet av grillningen.
  5. Servera burgarna med bröd, lök, tomat, grillsås och en klassisk coleslaw.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fin nötfärs
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Pensling
  • 1 dl steak sauce t ex Texas Smoke House
Till servering
  • 2 stora lökar
  • 4 tomater
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?