Banoffee paj

Storfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
34 stKunde varit mera bananer Mindre dulce de leche. Jag blandade lite dulce de leche med grädde som jag bredde ut på bottnen. Sedan apelsin choklad på grädden ovanpå.
Elisabet
Finns det laktosfri dulce de leche eller karmelliserad mjölk
Ann-mari
God! Skippa socker i botten och använd dulce the leche ist för kondenserad mjölk om man vill att det hålls ihop bättre!
Elvira
Att sätta i ugn är helt fel! Och socker i smöret..: nej tack! Tycker detta receptet är jättedåligt
Melisa
Väldigt uppskattad paj. Om man önskar mindre söt använd inte en hel burk med dulce de leche. Bre ett lager på den gräddade pajbotten. Det räcker gott o väl.
Laila
Perfekt, underbart god
Monica
Bra grundrecept! Men jag gjorde några modifikationer. Jag använde inget socker i botten, och jag tog 2 dl grädde istället för 3. Hade också vaniljextrakt i grädden, och hade hackade pistagenötter ovanpå, tillsammans med den rivna chokladen. Jag tycker att smaken blev mer balanserad och inte så fasligt söt. Gjorde också Mer botten (150g smör och 250g digistive) då originalreceptet inte riktigt räckte till min pajform.
Hjalmar
Väldigt söt, fungerar bra som barndessert. Så här i efterhand hade jag skippat sockret och tillsatt extra banan istället. Möjligen lite hackade hasselnötter på toppen också.
Karin
Väldigt uppskattad av alla som provade! Ett tips är att skippa sockret, och ta en extra banan ovanpå.
Camilla
Kan rekommendera att toppa med krossad daim istället 😌👍🏻
Isak