Banoffee paj

Betyg 4.7 av 5.183 personer har röstat
Receptet har 34 kommentarer
Banoffee paj

Storfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Banoffee paj

Ingredienser

ca 12 bitar

Botten

100 g smör
1/3 dl strösocker
200 g digestivekex

Fyllning

1 burk dulce de leche eller karmelliserad mjölk (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
2 bananer
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (70 %)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

34 st
  • Kunde varit mera bananer Mindre dulce de leche. Jag blandade lite dulce de leche med grädde som jag bredde ut på bottnen. Sedan apelsin choklad på grädden ovanpå.

    Elisabet

  • Finns det laktosfri dulce de leche eller karmelliserad mjölk

    Ann-mari

  • God! Skippa socker i botten och använd dulce the leche ist för kondenserad mjölk om man vill att det hålls ihop bättre!

    Elvira

  • Att sätta i ugn är helt fel! Och socker i smöret..: nej tack! Tycker detta receptet är jättedåligt

    Melisa

  • Väldigt uppskattad paj. Om man önskar mindre söt använd inte en hel burk med dulce de leche. Bre ett lager på den gräddade pajbotten. Det räcker gott o väl.

    Laila

  • Perfekt, underbart god

    Monica

  • Bra grundrecept! Men jag gjorde några modifikationer. Jag använde inget socker i botten, och jag tog 2 dl grädde istället för 3. Hade också vaniljextrakt i grädden, och hade hackade pistagenötter ovanpå, tillsammans med den rivna chokladen. Jag tycker att smaken blev mer balanserad och inte så fasligt söt. Gjorde också Mer botten (150g smör och 250g digistive) då originalreceptet inte riktigt räckte till min pajform.

    Hjalmar

  • Väldigt söt, fungerar bra som barndessert. Så här i efterhand hade jag skippat sockret och tillsatt extra banan istället. Möjligen lite hackade hasselnötter på toppen också.

    Karin

  • Väldigt uppskattad av alla som provade! Ett tips är att skippa sockret, och ta en extra banan ovanpå.

    Camilla

  • Kan rekommendera att toppa med krossad daim istället 😌👍🏻

    Isak

Testa liknande recept

  • Banoffee pie i glas
    Betyg 4.6 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Banan- och toffeepaj med choklad
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb kex- och koladessert
    Betyg 4.2 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel dessert
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad