Banan i kapprock med mörk rom och kanel

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Banan i kapprock med mörk rom och kanel

Aromatisk och oerhört mumsig dessert som smälter i munnen! Baka bananerna i ugnen med ett täcke av smör, kanel och socker. De krämiga bananerna toppas med en ljuvligt komponerad rom- och citronsås. Servera de väldoftande paketen med vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Banan i kapprock med mörk rom och kanel

Ingredienser

4 portioner
50 g osaltat smör
1/2 tsk kanel
1 msk råsocker
4 mogna bananer
4 ark bakplåtspapper (à ca 30x30 cm)
2 msk banansirap (bananlikör eller bananliköressens)
5 msk mörk rom (fatlagrad)
2 msk citronsaft

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Dessertwok
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbar med romsmak
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade bär
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaffedrink från Karibien
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Planter's punch
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ginobananer
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad