Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakade banan- och mjölkchokladbakelser

Ljuvliga bakelser med banan och mjölkchoklad. Servera dina bakelser med vaniljglass och toppa med en liten skiva banan. En garanterad succé till kaffet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj och sockra ugnssäkra portionsformar (à ca 1 1/2 dl).
  3. Hacka chokladen fint. Mosa 3/4 av bananerna. Skär den resterande halvan i 6 bitar (för 6 port).
  4. Smält smöret och blanda i chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt ägg, socker, muskovadosocker, vaniljsocker, salt samt den mosade bananen. Tillsätt vetemjölet och rör om.
  5. Fördela smeten i formarna och lägg en bit banan i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna något och vänd sedan upp bakelserna på tallrik.
  6. Servera med en kula vaniljglass eller en klick crème fraiche. Om du väljer crème fraiche, vispa den gärna i ca 2 minuter så blir den extra fluffig och fast.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • smör och socker till formarna
  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 medelstora bananer
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl muscovadoråsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • ev vaniljglass eller créme fraiche till servering
Lägg till i inköpslistan