Bakad chokladkräm med citruspäron

Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

100 g smör
150 g mörk choklad
1 msk snabbkaffepulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
ev vispad grädde till servering

Citruspäron

1 stort päron i bitar
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk Cointreau
1 msk socker

Gör så här

00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Päronsmulpaj med nöthack
Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxig espressotårta
Betyg 3 av 5.293 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tiramisu rulltårta
Betyg 3.3 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kaffe Karlsson
Betyg 3.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Choklad- och kaffebollar
Betyg 4.5 av 5.112 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Päronpajer med vaniljgrädde
Betyg 3.4 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad