Bakad chokladkräm med citruspäron

Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

100 g smör
150 g mörk choklad
1 msk snabbkaffepulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
ev vispad grädde till servering

Citruspäron

1 stort päron i bitar
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk Cointreau
1 msk socker

Gör så här

00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Päronsmulpaj med nöthack
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu rulltårta
    Betyg 3.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Choklad- och kaffebollar
    Betyg 4.4 av 5.115 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kaffe Karlsson
    Betyg 3.4 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lyxig espressotårta
    Betyg 3 av 5.294 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frappe
    Betyg 3.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad