Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Baconstekt kyckling med lök, timjan och honung

Denna rätt tar lite tid att tillreda då den baconinlindade kycklingen behöver sin tid i ugnen. Den ugnsrostade löken får extra sötma från honungen och blir ett perfekt komplement kycklingen. Servera med bakad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala och skiva löken, Ansa och skiva purjolöken. Lägg löken i en ugnssäker form, strö på timjan, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingen på löken, täck ovansidan av kycklingen med baconskivorna. Sätt formen mitt i ugnen ca 1 timme, tills innertemperaturen är ca 82˚C i lårvecket eller att köttsaften är klar utan rosa inslag. Rör runt i löken då och då.
  4. Lägg kycklingen på en skärbräda, lyft bort baconskivorna och skär dem i bitar. Bena ur kycklingen och strö över baconet. Häll löken i en kastrull, tillsätt honung och koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med bacon, lök och bakad potatis och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 2 röda lökar
  • 1 purjolök
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 kyckling (à 1,2 kg)
  • 1 paket skivad bacon (à 140 g)
  • 2 msk flytande honung
Till servering
  • bakad potatis
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?