Baconlindad torskfilé

6
3
Baconlindad torskfilé

Ett middagsrecept för dig som trivs i köket. De baconlindade torskfiléerna smaksätts med dijonsenap och tillagas i ugn. Servera fisken med potatissallad med pesto och färska örtkryddor och med mumsiga nystekta parmesanchips. Ät, njut och bli mätt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Baconlindad torskfilé

Ingredienser

4 portioner
4
tjocka bitar torskfilé, sej eller hoki (à ca 150 g)
2 msk
dijonsenap
2
pkt bacon (à 140 g)

Potatissallad

600 g
bintjepotatis
2 msk
pesto
2 msk
hackade färska örtkryddor t ex persilja, körvel och timjan
2 msk
vitvinsvinäger
1 dl
olivolja

Parmesanchips

3 msk
nyriven parmesanost
1/2 msk
vetemjöl
-
smör till stekning

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ellinor

2006-01-26

Jättegott och relativt lättlagat! Även potatissalladen är väldigt god, passar också med ex kyckling. Rekommenderas!

Kristina

2005-05-05

Eller ännu bättre... Parmaskinka! /Från en som faktiskt gillar grisar - både att kela med och på middagsbordet :-)

Ann

2004-01-31

Använd kalkonbacon som alternativ till grisfläsket.

Testa liknande recept