Baconlindad torskfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Baconlindad torskfilé

Ett middagsrecept för dig som trivs i köket. De baconlindade torskfiléerna smaksätts med dijonsenap och tillagas i ugn. Servera fisken med potatissallad med pesto och färska örtkryddor och med mumsiga nystekta parmesanchips. Ät, njut och bli mätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg fiskfiléerna i så pass mycket iskallt lättsaltat vatten att det täcker filéerna. Låt stå i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 175°C. Ta upp och torka av filéerna. Pensla dem med dijonsenap. Lägg baconskivorna omlott (i 4 grupper) på köksbrädan och "klä" torskfiléerna.
  3. Bryn fiskpaketen så att de får färg. Lägg dem i en smord ugnssäker form och droppa lite olja över. Låt fisken stå ca 5 minuter i ugnen.
  4. Potatissallad: Skala potatisen och skär i 1/2-1 cm tjocka skivor. Koka skivorna mjuka i vatten eller hönsbuljong. Ta upp med hålslev och lägg i en rymlig skål. Blanda i pesto, de hackade örterna, vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Chips: Blanda parmesanosten med mjölet. Klicka ut fyra högar med parmesanmjölet. Platta ut till små chips. Stek 1-2 minuter per sida i smör. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tjocka bitar torskfilé, sej eller hoki (à ca 150 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 pkt bacon (à 140 g)
Potatissallad
  • 600 g bintjepotatis
  • 2 msk pesto
  • 2 msk hackade färska örtkryddor t ex persilja, körvel och timjan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
Parmesanchips
  • 3 msk nyriven parmesanost
  • 1/2 msk vetemjöl
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan