Baconlindad torskfilé

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
3
Baconlindad torskfilé

Ett middagsrecept för dig som trivs i köket. De baconlindade torskfiléerna smaksätts med dijonsenap och tillagas i ugn. Servera fisken med potatissallad med pesto och färska örtkryddor och med mumsiga nystekta parmesanchips. Ät, njut och bli mätt!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Baconlindad torskfilé

Ingredienser

4 portioner
4 tjocka bitar torskfilé, sej eller hoki (à ca 150 g)
2 msk dijonsenap
2 pkt bacon (à 140 g)

Potatissallad

600 g bintjepotatis
2 msk pesto
2 msk hackade färska örtkryddor t ex persilja, körvel och timjan
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja

Parmesanchips

3 msk nyriven parmesan
1/2 msk vetemjöl
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och relativt lättlagat! Även potatissalladen är väldigt god, passar också med ex kyckling. Rekommenderas!

Ellinor

2006-01-26

Eller ännu bättre... Parmaskinka! /Från en som faktiskt gillar grisar - både att kela med och på middagsbordet :-)

Kristina

2005-05-05

Använd kalkonbacon som alternativ till grisfläsket.

Ann

2004-01-31

Testa liknande recept

Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
386 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud pesto
Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpaket med rödbetor och getost
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskceviché med avokadokräm
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga