Baconlindad torskfilé

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
3
Baconlindad torskfilé

Ett middagsrecept för dig som trivs i köket. De baconlindade torskfiléerna smaksätts med dijonsenap och tillagas i ugn. Servera fisken med potatissallad med pesto och färska örtkryddor och med mumsiga nystekta parmesanchips. Ät, njut och bli mätt!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Baconlindad torskfilé

Ingredienser

4 portioner
4   tjocka bitar torskfilé, sej eller hoki (à ca 150 g)
2 msk  dijonsenap
2   pkt bacon (à 140 g)

Potatissallad

600 g  bintjepotatis
2 msk  pesto
2 msk  hackade färska örtkryddor t ex persilja, körvel och timjan
2 msk  vitvinsvinäger
1 dl  olivolja

Parmesanchips

3 msk  nyriven parmesan
1/2 msk  vetemjöl
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och relativt lättlagat! Även potatissalladen är väldigt god, passar också med ex kyckling. Rekommenderas!

Ellinor

2006-01-26

Eller ännu bättre... Parmaskinka! /Från en som faktiskt gillar grisar - både att kela med och på middagsbordet :-)

Kristina

2005-05-05

Använd kalkonbacon som alternativ till grisfläsket.

Ann

2004-01-31

Testa liknande recept

Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med örter och blommor
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Regnbågstårta
Betyg 3.5 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salmbärssorbet i dinkelkorg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvre chaud pesto
Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga