Baconlindad torskfilé
Ett middagsrecept för dig som trivs i köket. De baconlindade torskfiléerna smaksätts med dijonsenap och tillagas i ugn. Servera fisken med potatissallad med pesto och färska örtkryddor och med mumsiga nystekta parmesanchips. Ät, njut och bli mätt!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996
Ingredienser
4 portioner
4 tjocka bitar torskfilé, sej eller hoki (à ca 150 g)
2 msk dijonsenap
2 pkt bacon (à 140 g)
Potatissallad
600 g bintjepotatis
2 msk pesto
2 msk hackade färska örtkryddor t ex persilja, körvel och timjan
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
Parmesanchips
3 msk nyriven parmesan
1/2 msk vetemjöl
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott och relativt lättlagat! Även potatissalladen är väldigt god, passar också med ex kyckling. Rekommenderas!
Ellinor
2006-01-26Eller ännu bättre... Parmaskinka! /Från en som faktiskt gillar grisar - både att kela med och på middagsbordet :-)
Kristina
2005-05-05Använd kalkonbacon som alternativ till grisfläsket.
Ann
2004-01-31