Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Bacon- och sveciakorv med senapscrème

Denna rätt är sprängfylld med smaker från bland annat senap, ost och bacon. Den färska korven steks i pannan tillsammans med salladslöken, och allt serveras ihop med den kalla potatisen och kokta sockerärtor. För att binda ihop rätten så tillsätter du en klick crème fraiche med smaker av tre sorters senap!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Koka sockerärtorna med potatisen ca 3 minuter.
  2. Ansa och skiva salladslöken.
  3. Stek korven i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Tillsätt salladslöken och stek ytterligare ca 2 minuter eller tills korvens innertemperatur är 72°C.
  4. Servera korven med potatis, grönsaker, crème fraiche och spenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med senap.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkfri korv. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt, smaksätt med senap.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 300 g färsk korv ost & bacon
  • 1 tsk olja
  • 1 dl crème fraiche tre sorters senap
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3308 kJ / 797 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer