Babka med saffran och choklad

Betyg 4.5 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Babka med saffran och choklad

Babka är en magisk god och saftig flätad bulle, här formad som en krans, smaksatt med saffran och fylld med ljuvlig choklad – perfekt att baka till julfika eller adventsfika.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Babka med saffran och choklad

Ingredienser

ca 15 bitar

Deg

1 1/2 dl mjölk (3%)
2 förp saffran (à 1/2 g)
4 msk strösocker
1/4 förp färsk jäst (à 50 g)
125 g rumsvarmt smör
2 rumsvarma ägg
6 - 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
1/2 tsk salt

Fyllning

75 g mörk choklad
150 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker
vetemjöl (till utbakning)

Sockerlag

3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten

Gör så här

00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Detta recept har blivit en klassiker till julen sen vi såg receptet i Buffé. Otroligt gott, och väl värt baktiden!

    Hanna

  • Kan man använda torrjäst istället för färsk?

    Johan

    Hej Johan! Ja, det går bra med torrjäst, läs på förpackningen för instruktioner för hur torrjäst används. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Galet gott!

    Linda

  • Jag älskar verkligen bakverk med saffran. Fantastisk att ha med sig på fisketuren!

    Sandra

  • Jättegod, frös in bitar och plockat fram under december och mumsat.

    Linnea

  • David haha, ja vi har alla antikroppar nu och det var bara närmsta familjen som ändå kommer ses vid jul. Har själv haft rona två gånger och har varit långtidssjuk, kände att jag ville ta emot besök av föräldrarna och syskon på min födelsedag :)

    Katherine

  • Vänta nu... 😎🕶🤏🏻🙂🕶🤏🏻 @Katherine Besök i Corona-tider?🤔😱

    David

  • Magiskt recept! Jag missade att läsa den skulle jäsa en hel natt och vi skulle ta emot besök så det blev bara 3 timmars jäsning, en timme i rumstemperatur och 2 i kylen men den blev ändå så god!

    Katherine

  • Himmelsk! Den bakar jag snart igen.

    Annika

  • Ljuvlig på alla sätt och vis!! Kommer bli en återkommande tradition här hemma när det vankas jul. God även efter att ha varit fryst.

    Maria

Testa liknande recept

  • Minibiskvier med saffran och apelsin
    Betyg 4.1 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Biskvitårta
    Betyg 4.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jultårta med skumtomtar
    Betyg 2.8 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladsemlor
    Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranssemla
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad