Babka med saffran och choklad

Babka är en magisk god och saftig flätad bulle, här formad som en krans, smaksatt med saffran och fylld med ljuvlig choklad – perfekt att baka till julfika eller adventsfika.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
ca 15 bitar
Deg
1 1/2 dl mjölk (3%)
2 förp saffran (à 1/2 g)
4 msk strösocker
1/4 förp färsk jäst (à 50 g)
125 g rumsvarmt smör
2 rumsvarma ägg
6 - 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
1/2 tsk salt
Fyllning
75 g mörk choklad
150 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker
vetemjöl (till utbakning)
Sockerlag
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
Gör så här
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stDetta recept har blivit en klassiker till julen sen vi såg receptet i Buffé. Otroligt gott, och väl värt baktiden!
Hanna
Kan man använda torrjäst istället för färsk?
Johan
Hej Johan! Ja, det går bra med torrjäst, läs på förpackningen för instruktioner för hur torrjäst används. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Galet gott!
Linda