Asiatisk kycklinggryta med pasta

Härligt smakrik kycklinggryta som görs på kycklingfärs och mustiga kryddor. Hela hemligheten är såsen med hoisinsås, jordnötssmör, sesamolja och mirin. Precis innan servering rörs spenat ner i grytan, som allra helst serveras med pastasorten fettuccine.

Ingredienser
6 portioner
Sås
1 1/2 dl hoisinsås
1 dl jordnötssmör
2 msk sesamolja
2 msk mirin (risvin)
2 msk japansk soja
250 g champinjoner
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
1 förp gräslök (à 20 g)
2 msk neutral rapsolja
1 förp kycklingfärs (à 800 g)
1 msk chiliflakes
2 tsk salt
2 förp färsk pasta gärna fettuchine (à 250 g)
2 förp babyspenat (à 65 g)
Gör så här
00:02:00
00:02:00
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 608 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stFantastiskt gott. Men öka gärna lite i ingredienserna på såsen. Så blir perfekt..
Mikael
Följde receptet och toppade med jordnötter. En riktig hit, hela sällskapet på 7 pers ville ha receptet. P&E
Pernilla
Vi gjorde på blandfärs istället. Supergott! Toppade med jordnötter på tallriken för extra crunch. Sååå gott! Å sen tog vi Barillas Fettucini istället för färsk pasta.
Pernilla
Ångrar mig så att jag tillagade denna rätt. Kycklingfärs är ju mums! Men ihop med jordnötssmör blev det inte bra. Kommer aldrig laga detta igen.
Åsa
Kommer definitivt laga det igen...
Kerstin