Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äpple- och gurksallad med dill

Sallad är både fräscht, nyttigt och gott. Det här receptet på sallad med smak av äpple, gurka och dill är både snabbt och enkelt. Strimla äpplen och gurka tillsammans med grönsallad och blanda sedan med rapsolja och dill. Färdigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla äpple. Skala, dela och kärna ur gurka. Strimla gurkan på längden. Riv grönsalladshuvud grovt.
  2. Blanda allt med rapsolja och plockad dill (små kvistar). Salta och peppra.

Tips

Passar till: Matjessill och kokt potatis samt lite brynt smör.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 syrligt äpple
  • 1 gurka
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl plockad dill (små kvistar)
Lägg till i inköpslistan