Äppelvåfflor

Smarriga våfflor med en syrlig och frisk smak av äpple. Rör i smör, äpple och vatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det med lite smör till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Ett perfekt mellanmål för hela familjen.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stJag bytte ut mjölet mot glutenfri mjölmix (Finax röda) rakt av och det blev bra
Björn
Jättebra recept när det är fullt med äpplen hemma! Kan man spara våffelsmeten i kylen till dagen efter?
Sevcan
Gjorde våfflorna i belgiskt våffeljärn. Blev jättegott
Annika
Följde receptet och det blev väldigt gott.
Stefan
Supergott! Körde en mix av bovetemjöl och mandelmjöl, i övrigt enligt receptet, och serverade med äppelmos och jordgubbar.
Eleonore
Blandade vispad grädde med kanel&socker. Riktigt gott.. kanel i smeten är svårare att dosera…
Christina
Bästa våffelreceptet jag har gjort! Jag bytte ut mjöl och havregryn mot skrädmjöl, havregryn, virvelmalet svedjeråg, virvelmalet råg och dinkelsikt, hoppade över äpplet och tog 100 g smör istället.
Cecilia
Så otroligt matiga och goda!
My
Jättegoda våfflor! Även god med bör i smeten. Vi byt ut 2 dl vetemjöl med rågmjöl och kikärtsmjöl, funkade bra!
Sophie
Tack Sophie, vilket bra tips om man vill få lite mer mättande fibrer i sina våfflor. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Första gången alla i familjen är nöjda med våfflorna! Toppenbra recept!
Malena