Äppelstrudel

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Äppelstrudel

En riktigt smarrig och exotisk efterrätt med smak av äpple. Du steker äpplena med florsocker och strör över mandel, pinjenöt och kokos. Lägg sedan blandningen i vårrulleark och grädda i ugnen - vips så har du en fantastisk strudel!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Äppelstrudel

Ingredienser

8 portioner
4 äpplen
75 g smör (osaltat)
3 msk florsocker
1 dl grovhackade mandlar
1 dl pinjenötter
1 dl riven kokos
1 msk smör till pensling
4 ark vårrulledeg
1 ägg

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hej ICA. Denna strudel är enkel i jämförelse med en "Wiener Apfelstrudel", men går fortare att göra. Min A. görs faktiskt på olivolja, skillnad mot er som innehåller mycket smör, fett etc. Vill ni, kan ni få en riktig god österr. Apfelstrudel av mig. Samt en "Alt-Wiener Apfelkuchen". Den slår alla andra äppelkakor, inkl. skånska...mvh KB

    Karl

Testa liknande recept

  • Kokosladdu
    Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanflarn med pinjenötter
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Frasiga tomat- och lökflarn
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängrulltårta
    Betyg 3.6 av 5.156 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad