Äppelpaj med pekannötter och kolasås

Det här kan vara årets godaste äppelpaj, som dessutom är enkel att göra tack vare den färdiga kolasåsen. En nypa salt gör sitt för smaken, och peckannötterna ser till att den blir härligt knaprig. Vispa lite grädde till och skäm bort någon du tycker mycket om.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2952 KJ / 706 kCal
Fett49.4 g
Kolhydrater58.6 g
Protein5.8 g
Kommentarer
7 stHej Daniella! Klart du kan skriva ut receptet! Bara att högerklicka och trycka på skriv ut el print. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Jag skulle önskat att man kunde skriva ut receptet!
Daniella
Supergod
Jonas
Mmm så gott. jag åt för flera år sedan en pecannöts paj på ett cafe i uppsala som hetta Linne kafeet tror jag. Har letat nåt liknande sedan dess, och äntligen hittade jag den. Den här är det dessutom åpplen i, ännu mumsigare
Anncharlotte
Hi Marion! Thanks for all your tips!
Ica-köket
Was very good the pecan nuts complement the apples & cola sauce very well,the pie was nice and moist with a nice contrasting crunchy taste because of the pecans.The instructions are very good & straighforward.It would be good to have a list of the equipment needed for each recipe (rolling pin,sieve,mixing bowl...) with a picture /video link of the different techniques for the more complex recipes for us amateur cooks ;-) It would also be helpful to have a guideline of how long it will take to make each recipe .Some more variations such as wholemeal flour/gluten free flour /different garnish suggestions would also be welcome.
Marion
Den här äppelpajen blev en hit på tjejmiddagen, jag måste säga att det är den godaste äppelpajen jag smakat på väldigt länge. Kolasåsen ger den lite extra sötma vilket ger en riktigt god kontrast till äpplena.
Beatrice