Apelsinrulle
Apelsinrulle är en god kaka med smaker av kanel, ingefära, mandel och apelsin. Servera på födelsedagskalaset eller på en söndagsbjudning med släkten.
Ingredienser
12 bitar
Botten
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
Fyllning
1 apelsin
1 ägg
1 dl socker
25 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
1 dl skållad mandel
Garnering
vispad grädde
apelsinklyftor
kanel
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt ut matfettet och grädden i fyllningen mot 1 förp Imat havregrädde (à 2 1/2 dl) samt 1 msk potatimjöl (för 12 bitar). Garnera med frukt och servera mjölkfri glass till.
Gör äggfri: uteslut ägget i fyllningen oh ersätt med 1 msk potatismjöl (för 12 bitar). Bred krämen på en gräddad pajbotten och garnera som i receptet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vad är det för fel på laktosfri grädde vid laktosintolerans?
Cecilia
2010-02-15