Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Apelsin- och myntamarinerade jordgubbar

Nytt och fräscht recept på en av sommarens mest älskade råvaror: jordgubbar. I recept får jordgubbarna marineras i en sockerlag av mynta och apelsiner. Efter 30 minuter i marinad är de apelsin- och myntamarinerade jordgubbarna färdiga att njutas av.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i en skål.
  2. Koka upp vatten och socker och låt sjuda tills det är genomskinligt. Det tar 4-5 minuter. Låt svalna och tillsätt apelsinskalet och myntan.
  3. Häll sockerlagen över jordgubbarna och låt marinera i en halvtimme före servering.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 l jordgubbar
  • 5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • rivet skal av 1 stor apelsin
  • 1 knippe grovhackad mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?