Apelsin- och honungsmarinad

6
0
Apelsin- och honungsmarinad

En supergod marinad med asiatiska inslag av ingefära, soja och het srirachasås. Juice av apelsin ger marinaden en frisk syra och en skvätt honung rundar av smakerna. Marinera bitar av kyckling eller fläsk, och låt ligga minst ett dygn i kylen för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Apelsin- och honungsmarinad

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 dl apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 1/2 msk hot sauce av srirachatyp
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl kinesisk soja
1/2 dl rödvinsvinäger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 500 KJ / 119 kCal
Fett 0.3 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden