Apelsin- och honungsmarinad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Apelsin- och honungsmarinad

En supergod marinad med asiatiska inslag av ingefära, soja och het srirachasås. Juice av apelsin ger marinaden en frisk syra och en skvätt honung rundar av smakerna. Marinera bitar av kyckling eller fläsk, och låt ligga minst ett dygn i kylen för bästa resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka utan lock ca 10 minuter. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 1/2 msk hot sauce av srirachatyp
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 119 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept