Apelsin- och honungsmarinad

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Apelsin- och honungsmarinad

En supergod marinad med asiatiska inslag av ingefära, soja och het srirachasås. Juice av apelsin ger marinaden en frisk syra och en skvätt honung rundar av smakerna. Marinera bitar av kyckling eller fläsk, och låt ligga minst ett dygn i kylen för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Apelsin- och honungsmarinad

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
2 dl  apelsinjuice
1/2 dl  flytande honung
1 1/2 msk  hot sauce av srirachatyp
1 msk  finriven färsk ingefära
1 dl  kinesisk soja
1/2 dl  rödvinsvinäger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 119 kCal
Fett0.3 g
Salt4.9 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Ostron New Orleans style
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungs-glaze
Betyg 2.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och timjanglaze
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingmarinad
Betyg 4.4 av 5.
194 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsmarinad
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinmarinerade laxkotletter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga