Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Änglamat

Änglamat är ett påhittigt recept på en utsökt efterrätt gjord av sockerkaka, ägg, sylt och grädde. Du svänger snabbt ihop kakan och serverar den kall. Perfekt till midsommar eller andra festligheter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula sönder sockerkaksskivorna och lägg hälften i en stor skål.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda i sylten.
  3. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner äggvite- och syltblandningen.
  4. Häll hälften av smeten ovanpå sockerkakssmulet. Strö över resten av smulorna och sist resten av smeten. Låt stå kallt till servering.
  5. Garnera med citronmelissblad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 stora skivor sockerkaka
  • 3 äggvitor
  • 2 dl hallonsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • citronmelissblad till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer