Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ångkokt gurka med räkor, ägg och pepparrot

Sugen på något nytt till förrätt? Prova då detta smarriga recept på ångkokt gurka med räkor, ägg och pepparrot. Duka upp din gurka på fat och häll på varmt, fint ägghack och räkor innan du toppar med dill och kryddig, nyriven pepparrot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur gurkorna. Smält matfettet i en traktörpanna och lägg i gurkorna. Salta. Stänk över lite vatten och sjud den sakta ca 5 min under lock.
  2. Skala räkor och ägg. Grovhacka äggen. Hacka dillen. Lägg upp gurkorna på ett fat. Lägg i och värm ägg och räkor i kokspadet som man får av gurkkoket. Slå det över gurkorna.
  3. Strö över dillen och färskriv pepparroten över. Salta och peppra. Servera direkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gurkor
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 kokta ägg
  • 200 g räkor med skal
  • 1 knippe dill
  • 1 bit pepparrot
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?