Ananas- och chilisalsa

Ananas- och chilisalsa är en smakrik och härlig salsasås med tydliga inslag av vitlök och koriander. Paprika och rödlök bidrar också till den utsökta smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi530 KJ / 126 kCal
Kommentarer
7 stHur länge håller såsen i kylskåp?
Anna
Hej Anna! Salsan håller upp till 4-5 dagar i kylskåp men som alltid dofta och smaka innan servering och tänk på att ha väl rengjord burk och rena redskap. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Servera denna ofta med kokt helgskinka. Och få alltid många kommentarer om hur god den är. Jag brukar också utesluta koriander och ha persilja.
Jessica
Jättegott, jag tog slanggurka istället för paprika och det vart också jättegott
Monica
Detta var ett verkligt gott recept, mina kompisar ville ha receptet. Jag tog sambal oelek istället för chilipasten och 1 liten brk anasskivor isället för färsk ananas. uteslöt koriandern och ersatte den med persilja, det blev gott det med!
Heléne
Jag har delat ut detta lysande recept till flera gäster efter sommarens grillfester. Jag ersatte chilipasten med 2 tsk sambal oelek och det funkar utmärkt.
Birgitta
Instämmer med ovanstående! Mycket gott, den blev dessutom jättebra efter att ha fått stå och dra ett dygn. Även jag hoppade koriander, går lika bra med eller utan persilja.
Elisabeth
Otroligt god salsa. Fungerar utan koriander också om någon vill avstå det. Har testat det både till grillat kött och grillad lax, passar lika bra till båda!
Eije