Ananas "baked Alaska"

17
3
Ananas "baked Alaska"

Baked Alaska är ett annat ord för den klassiska franska desserten glace au four. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Ananas "baked Alaska"

Ingredienser

4 portioner
2
ananaser
2 msk
smör
1/2 dl
mörk rom
1/2 l
vaniljglass
1 dl
rostad riven kokos
1 krm
flingsalt

Italiensk maräng

3 dl
strösocker
1 dl
vatten
4
små äggvitor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Om du hellre använder en gasolbrännare för att ge marängen färg behöver ananasskålen inte frysas.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Karin

2020-12-30

I listan över ingredienser står flingsalt med. Men inte i beskrivningen. Däremot står kokos med två gånger. Ska en av de gångerna ni skriver kokos (den sista?) i själva verket vara salt? Eller ska det inte vara ngt salt alls?

David

2018-12-31

Okej dessert, mest för att den ser spännande ut. Glass och maräng.

Gustav

2017-03-19

Släng inte bladen! Ananas blir en väldigt fin krukväxt att ha i fönstret :) Låter man den växa och tar hand om den kan den till och med bära frukt (inomhus i Sverige) Kolla in: https://youtu.be/ZFQTyG-1Aa4

Näringsvärde per portion

Energi 3008 KJ / 719 kCal
Fett 22 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 111 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept