Glace au four med ananas
Glace au four är en klassisk fransk dessert gjord på sockerkaka, glass och maräng. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 ananaser
2 msk smör
1/2 dl mörk rom
1 krm salt
1 dl rostad riven kokos
1/2 l vaniljglass
Italiensk maräng
3 dl strösocker
1 dl vatten
4 små äggvitor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3008 KJ / 719 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater111 g
Protein8 g
Kommentarer
Denna efterrätt efterfrågas av barn ( och vuxna) varje nyår. En maffig och efterrätt! Sätt gärna i ett tomtebloss vid servering för extra effekt.
Veronica
2023-12-30Nja, den här efterrätten blev ingen succé.
Christina
2022-01-01Tack Christina och ni andra som uppmärksammat oss på att receptet var lite slarvigt skrivet. Våra kockar har nu sett över receptet. Vi hoppas att det nu ska vara enklare att följa och att ni får en riktigt god dessert. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-03-25När ska saltet i??
Lena
2021-12-31