Glace au four med ananas

Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
6
Glace au four med ananas

Glace au four är en klassisk fransk dessert gjord på sockerkaka, glass och maräng. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Glace au four med ananas

Ingredienser

4 portioner
2 ananaser
2 msk smör
1/2 dl mörk rom
1 krm salt
1 dl rostad riven kokos
1/2 l vaniljglass

Italiensk maräng

3 dl strösocker
1 dl vatten
4 små äggvitor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Denna efterrätt efterfrågas av barn ( och vuxna) varje nyår. En maffig och efterrätt! Sätt gärna i ett tomtebloss vid servering för extra effekt.

Veronica

2023-12-30

Nja, den här efterrätten blev ingen succé.

Christina

2022-01-01

Tack Christina och ni andra som uppmärksammat oss på att receptet var lite slarvigt skrivet. Våra kockar har nu sett över receptet. Vi hoppas att det nu ska vara enklare att följa och att ni får en riktigt god dessert. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2022-03-25

När ska saltet i??

Lena

2021-12-31

Näringsvärde per portion

Energi3008 KJ / 719 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater111 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Pina colada-pinnar
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad ananas med kokoshonung
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ananas med kokos
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Exotisk smoothie med mynta
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt ananas med mynta och kokos
Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt ananas med rostad kokosglass
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga