Baked Alaska är ett annat ord för den klassiska franska desserten glace au four. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2017
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Innehåller ägg.
Receptet har uppdaterats mars 2022.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christina
2022-01-01Nja, den här efterrätten blev ingen succé.
Redaktionen ICAse
2022-03-25Tack Christina och ni andra som uppmärksammat oss på att receptet var lite slarvigt skrivet. Våra kockar har nu sett över receptet. Vi hoppas att det nu ska vara enklare att följa och att ni får en riktigt god dessert. Hälsningar Ulrika
Lena
2021-12-31När ska saltet i??
Karin
2020-12-30I listan över ingredienser står flingsalt med. Men inte i beskrivningen. Däremot står kokos med två gånger. Ska en av de gångerna ni skriver kokos (den sista?) i själva verket vara salt? Eller ska det inte vara ngt salt alls?