Ananas "baked Alaska"

19
5
Ananas "baked Alaska"

Baked Alaska är ett annat ord för den klassiska franska desserten glace au four. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Ananas "baked Alaska"

Ingredienser

4 portioner
2 ananaser
2 msk smör
1/2 dl mörk rom
1 krm salt
1 dl rostad riven kokos
1/2 l vaniljglass

Italiensk maräng

3 dl strösocker
1 dl vatten
4 små äggvitor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Innehåller ägg.

Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Tips

Om du hellre använder en gasolbrännare för att ge marängen färg behöver ananasskålen inte frysas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Christina

2022-01-01

Nja, den här efterrätten blev ingen succé.

Redaktionen ICAse

2022-03-25

Tack Christina och ni andra som uppmärksammat oss på att receptet var lite slarvigt skrivet. Våra kockar har nu sett över receptet. Vi hoppas att det nu ska vara enklare att följa och att ni får en riktigt god dessert. Hälsningar Ulrika

Lena

2021-12-31

När ska saltet i??

Karin

2020-12-30

I listan över ingredienser står flingsalt med. Men inte i beskrivningen. Däremot står kokos med två gånger. Ska en av de gångerna ni skriver kokos (den sista?) i själva verket vara salt? Eller ska det inte vara ngt salt alls?

Näringsvärde per portion

Energi 3008 KJ / 719 kCal
Fett 22 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 111 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden