Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker

Enklaste och godaste kyckling- och grönsaksmiddagen blir det när du gör det här receptet där allt görs på en plåt i ugnen. Låt kycklinglårfiléerna marinera en stund medan du skalar och skär rotsakerna. Laga till ca 30 minuter i ugnen och den goda ugnsmiddagen är klar att servera.

Ingredienser
4 portioner
Marinerad kyckling
saften av 2 citroner
1/2 - 1 dl färska hackade örter (t ex basilika, rosmarin och persilja)
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 förp kycklinglårfilé (à 630 g)
Ugnsrostade rotsaker
400 g sötpotatis
2 morötter
400 g potatis
2 rödlökar
100 g oliver
1 citron
1 msk olivolja
1 dl blandade hackade färska örter (t ex basilika och persilja)
peppar
Till servering
sallad
Gör så här
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stGott och enkelt! Jag hade på delade röda vindruvor, tärnad grön paprika och syltlökar sista 10 minutrarna för att få en liten extra färgklick och smak, mycket gott! //Anna
Anna
Väldigt mycket vätska på plåten, inte speciellt trevligt. Smakade inte speciellt mycket heller.
Robert
Jättegott och enkelt! Jag älskar det! Kyckling leve livet
Bodil