Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker

Enklaste och godaste kyckling- och grönsaksmiddagen blir det när du gör det här receptet där allt görs på en plåt i ugnen. Låt kycklinglårfiléerna marinera en stund medan du skalar och skär rotsakerna. Laga till ca 30 minuter i ugnen och den goda ugnsmiddagen är klar att servera.

Ingredienser
4 portioner
Marinerad kyckling
saften av 2 citroner
1/2 - 1 dl färska hackade örter (t ex basilika, rosmarin och persilja)
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 förp kycklinglårfilé (à 630 g)
Ugnsrostade rotsaker
400 g sötpotatis
2 morötter
400 g potatis
2 rödlökar
100 g oliver
1 citron
1 msk olivolja
1 dl blandade hackade färska örter (t ex basilika och persilja)
peppar
Till servering
sallad
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stGott och enkelt! Jag hade på delade röda vindruvor, tärnad grön paprika och syltlökar sista 10 minutrarna för att få en liten extra färgklick och smak, mycket gott! //Anna
Anna
Väldigt mycket vätska på plåten, inte speciellt trevligt. Smakade inte speciellt mycket heller.
Robert
Jättegott och enkelt! Jag älskar det! Kyckling leve livet
Bodil
Gott vackert och praktiskt med allt på en plåt. Marinaden med 2 citroner gjorde rätten lite väl syrlig i min smak. När jag gör om den skall jag ta bara en citron och lägga till vitlök.
Cecilia
Supergott och enkelt att tillaga
Anders
Gott. Enkelt. Gott med oliver
Marie
Tycker det är bäst att rosta rotfrukterna först. I synnerhet potatis o morötter och då på en stor plåt så värmen kommer åt. Annars är det en mycket god rätt.
Tord sune
Mums mums så gott
Maude
Blir alldeles för mycket vätska av 2 citroner och lite olivolja. Blir mer kokta grönsaker och kyckling. Viktigt att komma ihåg att kycklingen ger ifrån sig mkt fett. För att få lite rostade ingredienser så häll av all citronvätska och ta ytterst lite olivolja
Jan