Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äggvåfflor med skinkfräs

Här har du ett lite matigare alternativ till traditionella våfflor. Servera en blandning av fräst skinka, päron och purjolök tillsammans med de nygräddade frasiga våfflorna med ägg. Riktigt gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Smet: Vispa samman äggen med mjölk, vetemjöl, flytande margarin och salt.
  3.  Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn. Lägg dem på galler och håll varmt i ugnen.
  4. Fräs: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och tärna päronen. Strimla skinkan.
  5. Fräs purjo, päron och skinka i olja några min. Krydda med grovmald svartpeppar.
  6. Servera våfflorna med skinkfräset och en stor skål blandad sallad.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med maizena-majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölkdryck, smör eller margarin.
Gör mjölkfri: byt ut mjölken mot solhavre och det flytande margarinet mot smält mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
Våffelsmet
  • 2 ägg
  • 6 dl mellanmjölk (1,5%)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 tsk salt
Skinkfräs
  • 1 purjolök
  • 2 päron
  • 200 g rökt skinka (i bit)
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2336 kJ / 557 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer