Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Äggsallad med rökt fisk

En god sallad är både nyttig och mättande. Här är ett ypperligt recept på en äggsallad med smak av majonnäs, rödlök och gräslök. Servera salladen som den är eller tillsammans med rökt fisk. Kalasgott!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Beräkna 2 ägg per person. Hårdkoka dem och låt dem svalna helt.
  2. Hacka sedan äggen grovt och blanda med majonnäs (en liten klick per person) samt lite hackad rödlök eller gräslök.
  3. Krydda salladen med salt och peppar. Äggsallad kan sparas kallt över natten. 
  4. Till servering: Servera med rökt makrill och knäckebröd.

Tips

Äggsallad är så gott och så enkelt. En äggsallad kan du ha direkt på smörgås, som stomme i en sallad eller som här tillsammans med rökt fisk.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 ägg
  • 1 tsk majonäs
  • hackad rödlök eller gräslök
  • salt
  • peppar
Till servering
  • rökt makrill
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer