Äggost på mammas vis
En fantastisk äggost tillagad på mammas vis. Ingredienserna får ta god tid på sig att suga upp alla smaker, vilket ger resultat i en suverän välsmakande ost. Servera gärna med björnbärssylt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998
Ingredienser
4 portioner
2 l mjölk
6 ägg
2 dl filmjölk
1/2 msk struken vetemjöl
1/2 dl socker
Till servering
björnbärssylt
grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vetemjöl hör inte hemma i en äggost. Det kan säkert vara gott, men man skall inte kalla det för äggost. I övrigt kan ingrediensmängderna variera en hel del. Det har förts många diskussioner om man skall skära med filmjölk eller ättika, hur mycket socker det skall vara, om det skall vara något socker alls liksom frågan om man skall kallröra eller varmröra diskuteras också. Grädde är sakert gott, fråga badgästerna.
Anders
2010-08-27Det tog lite tid att tillaga, så det är inget man lagar till när man är hungrig. Det påminner lite om kalvost. Gott!
Dorthy
2007-03-01