Äggost på mammas vis

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
2
Äggost på mammas vis

En fantastisk äggost tillagad på mammas vis. Ingredienserna får ta god tid på sig att suga upp alla smaker, vilket ger resultat i en suverän välsmakande ost. Servera gärna med björnbärssylt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Äggost på mammas vis

Ingredienser

4 portioner
2 l mjölk
6 ägg
2 dl filmjölk
1/2 msk struken vetemjöl
1/2 dl socker

Till servering

björnbärssylt
grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Vetemjöl hör inte hemma i en äggost. Det kan säkert vara gott, men man skall inte kalla det för äggost. I övrigt kan ingrediensmängderna variera en hel del. Det har förts många diskussioner om man skall skära med filmjölk eller ättika, hur mycket socker det skall vara, om det skall vara något socker alls liksom frågan om man skall kallröra eller varmröra diskuteras också. Grädde är sakert gott, fråga badgästerna.

Anders

2010-08-27

Det tog lite tid att tillaga, så det är inget man lagar till när man är hungrig. Det påminner lite om kalvost. Gott!

Dorthy

2007-03-01

Testa liknande recept

Äggost med björnbär
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äggost
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Förenklade amerikanska pannkakor
Betyg 4.1 av 5.
492 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frukostpannkaka
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjort smör
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga