Äggost med björnbär

Ett tjusigt recept på äggost med björnbär att servera till efterrätt och imponera på gästerna med. Du gör äggost av bland annat ägg, filmjölk och mjölk. Servera osten till dessert tillsammans med björnbär eller björnbärssylt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Gör så här
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stRecept från Klädesholmen! 3 liter röd mjölk, 2,5 dl vispgrädde, 5 dl filmjölk, 9 ägg. Mjölken o grädden värms upp strax INNAN kokpunkten. Vispa ihop ägg och filmjölk, häll i den varma mjölken. Det får EJ koka. Rör, rör och rör tills massan börjar skära sig. Det kan ta olika lång tid beroende på. När den skär sig, stäng av plattan och låt den stå i 30 min. Sleva sen upp massan med en hålslev i en äggostform varva med socker (3 dl sammanlagt, more or less beroende på smak) när all ostmassa är uppslevat, Ställ in i kylskåp. Låt stå helst i 24 Tim så den sätter sig innan du stjälper upp den. Håller nästan 1 vecka i kylskåp. Kan ej frysas. Supergott!! Lycka till!!
Camilla