Ägghalvor med löjrom | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ägghalvor med löjrom

Ägghalvor med löjrom är en delikat liten rätt som har en självklar plats på både påsk- och julbordet. Spritsa den goda röran på kokt, hackad äggula, crème fraiche och örtkryddor i ägghalvorna och toppa med läcker löjrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela äggen på längden, ta ur gulan. Gaffelmosa gulan i en bunke, blanda ner crème fraiche, hackad gräslök och färska kryddörter. Salta och peppra.
  2. Fyll ägghalvorna, spritsa gärna. Gör små fina ägg av löjrommen med hjälp av tesked och lägg på toppen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 hårdkokta ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 knippa gräslök
  • 1/2 dl färska hackade örtkryddor
  • salt och peppar
  • 80 g löjrom
Lägg till i inköpslistan