Ädelostdipp med rödlöksmarmelad och nötter

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ädelostdipp med rödlöksmarmelad och nötter

Lyxa till glöggminglet med denna krämiga ädelostdipp toppad med rödlöksmarmelad med smak av portvin och apelsin, rostade nötter och finhackad gräslök. Servera dippen med valfria kex och grönsaksstavar.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

En tallrik med dipp, toppad med rödlöksmarmelad, hackade nötter och gräslök. Selleristavar och kex vid sidan om.

Ingredienser

4-6 portioner

Rödlöksmarmelad

1 rödlök
1 msk smör
1 krm finrivet apelsinskal
1/2 dl strösocker
1/4 dl glögg eller portvin
1/2 dl balsamvinäger
1 lagerblad
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar

Ädelostdipp

2 msk finskuren gräslök
75 g gräddädel eller annan krämig ädelost
1 dl crème fraiche
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Till servering

1/2 dl hackade rostade nötter
1 msk finskuren gräslök
selleristavar och kex till servering

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi1266 KJ / 302 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Alkoholfri Royal
    Betyg 3.2 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Getostrulle
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad