Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Chokladpopcorn med kanel och tranbär

Här möter söt choklad och syrliga tranbär den varma aromatiska smaken av kanel. Chokladpopcorn med kanel och tranbär är inte bara ett oväntat gott julgodis, det är också busenkelt att göra.

Ingredienser

ca 1 l
  • 100 g mörk bakchoklad (mjölkproteinfri för vegansk)
  • 1 l poppade popcorn
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk flingsalt

Näringsvärde per portion

Energi: 545 kj / 130 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 5 g
Salt: 0,04 g

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Blanda popcorn och tranbär med chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper. Sära lite på popcornen.
  3. Strö över kanel och salt, låt chokladen stelna. Förvaras i rumstemperatur.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är per dl.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer