Hoppa till sidans innehåll

Alkoholfritt!

Midsommardrinkar utan alkohol

Svenska jordgubbar, färskpotatis, sparris, lax – och några rejäla nubbar.. Eller? Här tipsar vi om de allra godaste alkoholfria drinkarna att njuta av till midsommarfirandet istället!

Alexandra Holm

 • Alkoholfri GT

  Alkoholfri GT

  En klassisk frisk GT utan alkohol – ja tack! Med hjälp av en smakrik sockerlag som får dra med enbär, citrusskal och svartpeppar kan du bjuda på alkoholfri gin och tonic som alla kan dricka. En fräsch och pigg drink som ger guldkant på festen.

  - Alkoholfri GT

  Spara

 • Kombucha mojito

  Kombucha mojito

  En alkoholfri mojito gjord på trenddrycken kombucha, alltså en sötad fermenterad dryck, kan det bli bättre? Mynta, socker, lime, is och kombucha är allt du behöver för sommarens kanske fräschaste törstsläckare.

  - Kombucha mojito

  Spara

 • Sparkling rhubarb

  Sparkling rhubarb

  Sparkling rhubarb är drinken för dig som älskar rabarber och bubbel. Perfekt att servera som fördrink vid festliga tillfällen som midsommar. Drinken görs på rabarbersaft, citronjuice och ett riktigt gott alkoholfritt mousserande vin (till exempel Richard Juhlin by Oddbird Blanc de blancs).

  - Sparkling rhubarb

  Spara

 • Syrlig honungsdrink ”Beeceps”

  Syrlig honungsdrink ”Beeceps”

  Guldigt gul alkoholfri drink med smak av honung, lime och tabasco med äggvita för ett härligt skum. Ställ in glasen i frysen någon timme före servering – då behövs ingen is i drinken. Garnera med det du har hemma och ringla gärna över lite extra honung för en extra tjusig drink!

  - Syrlig honungsdrink ”Beeceps”

  Spara

 • Alkoholfri Aperol spritz

  Alkoholfri Aperol spritz

  Sött, syrligt och lite beskt sammanfattar smaken av den populära drinken Aperol spritz bra. Denna fräscha och alkoholfria variant gör du snabbt med nypressad apelsin och blodgrapefruktsaft. Toppa med ginger ale samt tonic, servera med is i vackra glas och njuut.

  - Alkoholfri Aperol spritz

  Spara

 • Agua fresca med vattenmelon och jordgubbar

  Agua fresca med vattenmelon och jordgubbar

  Den latinamerikanska drycken agua fresca är en magiskt god törstsläckare! Här gör vi den läskande juicen av jordgubbar, vattenmelon, mynta och lime, men den går att variera i oändlighet.

  - Agua fresca med vattenmelon och jordgubbar

  Spara

 • Exotisk mocktail med citronsorbet

  Exotisk mocktail med citronsorbet

  Att göra drinkar på sorbet är smart på flera sätt. Du har en riktigt kall ingrediens att jobba med och får massa goda smaker inbyggt på köpet. Blanda citronsorbet med passionsfrukt, lime och tonicvatten till en läskande alkoholfri drink med fräsch smak. Hörde vi skål?

  - Exotisk mocktail med citronsorbet

  Spara

 • Paloma - mexikansk drink med grapefrukt och lime

  Paloma - mexikansk drink med grapefrukt och lime

  Gillar du när det drar i munnen på grund av så syrligt så kommer du att älska den här alkoholfria drinken som består av grapefrukt och lime. Otroligt god sommardrink!

  - Paloma - mexikansk drink med grapefrukt och lime

  Spara

 • Rabarber-och kokosdrink med mynta

  Rabarber-och kokosdrink med mynta

  Visste du att kokos och vanilj är klassiska smakkompisar till rabarber? Det tar vi vara på i denna krämiga rabarber- och kokosdrink! Garnera med hyvlad rabarber och mynta för en elegant drink.

  - Rabarber-och kokosdrink med mynta

  Spara

 • Jordgubbs- och rabarbermojito

  Jordgubbs- och rabarbermojito

  Den här raringen till mojito får du till genom att mixa jordgubbar (gärna vår jordgubbssort bonbon som är perfekt söt till denna drink!) med limesaft och hemgjord rabarbersirap. Tillsätt mineralvatten och den alkoholfria jordgubbs- rabarbermojiton är redo att servera, låt mojitosäsongen börja!

  - Jordgubbs- och rabarbermojito

  Spara

 • Alkoholfri drink ”Basilikablomster ”

  Alkoholfri drink ”Basilikablomster ”

  En frisk och fräsch drink med öl som bas gör denna goding till en riktigt somrig törstsläckare. Basilika, fläder och citronsaft ger drinken en ljuvlig fräschör och kryddigt, blommig smak.

  - Alkoholfri drink ”Basilikablomster ”

  Spara

 • Virgin Strawberry daiquiri

  Virgin Strawberry daiquiri

  Ta ett kvarts kilo jordgubbar, pressa i en lime och häll i 33 centiliter sockerdricka. Mixa ihop och servera. Svårare än så är det inte att göra en läskande virgin strawberry daiquiri!

  - Virgin Strawberry daiquiri

  Spara

 • Frozen mango margarita

  Frozen mango margarita

  När sommarsolen bränner och strupen känns torr – mixa då ihop en läckert gul frozen mango margarita med stänk av lime och söta bubblor från sockerdricka. Du gör den enkelt alkoholfri genom att skippa tequilan. Prova även gärna att göra drinken på jordgubbar eller hallon.

  - Frozen mango margarita

  Spara

 • Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Jordgubbar, flädersaft och rabarberlemonad - nej men lägg av så gott!

  - Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Spara

 • Kombucha bellini

  Kombucha bellini

  Bellini är en klassisk italiensk drink med solmogna persikor och champagne. I det här receptet har vi bytt ut champagnen mot kombucha – för dig som vill servera en härlig alkoholfri kombucha bellini.

  - Kombucha bellini

  Spara