Grillfest!

Hälsosam grillfest

- 13 gröna tillbehör

Tillbehören gör grillfesten! Hur låter krossad sötpotatis med lime och vitlök? Eller är du mer sugen på limepicklad gurka med rättika och koriander? Hoppas något faller i smaken bland dessa recept på nyttiga tillbehör.

  • Krossad sötpotatis med lime och vitlök

    Krossad sötpotatis är ett utmärkt tillbehör på grillfesten! Detta recept, där sötpotatisen blandas med vitlök och olja, är en blivande sommarklassiker.

    Krossad sötpotatis med lime och vitlök

  • Picklad lök med jalapeño

    Vill du ge din burgare en rejäl smakboost? Testa detta recept på hemmagjord picklad lök! Förbered så att den kan stå i minst två timmar innan du ropar ”maten är klar”.

    Picklad lök med jalapeño

  • Limepicklad gurka med rättika och koriander

    Picklad gurka ger en frisk syrlighet som balanserar det mesta på grillfesten. Kom ihåg att börja i tid, för den behöver stå i minst två timmar innan festen börjar.

    Limepicklad gurka med rättika och koriander

  • Rostad lök med persilja och citron

    Rostad lök är en klassiker till grillat! Här har vi ett smarrigt recept där vi har adderat persilja och citron. Med en kort stund i köket får du en härlig topping som kommer att förgylla din grillfest.

    Rostad lök med persilja och citron

  • Rostad majs med solrosfrön

    Vad sägs om en grillfest med mexikanska smaker? Rostad majs med solrosfrön, svartpeppar och oregano ger en skön skjuts till grilltallriken. Fräsch rätt som är enkelt att laga!

    Rostad majs med solrosfrön

  • Grön couscous

    Denna couscous, som blir vackert grön när du mixar den med spenat och persilja, är ett nyttigt tillbehör på grillfesten. Servera med en sval vitlöksyoghurt.

    Grön couscous

  • Grillad blomkålscouscous med örter

    Grilla blomkål och mixa den försiktigt. Du får en matig och smakrik couscous som dessutom är glutenfri. Enklare kan det knappast bli!

    Grillad blomkålscouscous med örter

  • Grillad BBQ-lök med rosmarin

    Med lök och BBQ-sås kan du uträtta smakmagi till grillfesten! Det här är ett tillbehör som passar till de flesta vegetariska grillrätter.

    Grillad BBQ-lök med rosmarin

  • Surkål med äpple och salladslök

    Ge grillkvällen det där lilla extra – gör din egen surkål och smaksätt den med äpple och salladslök. Receptet är enkelt och du är färdig på under en kvart.

    Surkål med äpple och salladslök

  • Grillad marinerad paprika med persilja och chili

    Dela paprikorna, grilla dem mjuka och dra sedan bort skalet. Blanda med lök, vitlök, chili, persilja, vinäger och olja. Gott, vackert och enkelt att fixa!

    Grillad marinerad paprika med persilja och chili

  • Grillad guacamole

    Sugen på grillad guacamole? Denna sagolikt goda avokadoröra är smaksatt med tomat, chili, lök, vitlök, lime, salt och peppar. En riktig höjdare på grillfesten!

    Grillad guacamole

  • Färska vårrullar med grillad tofu och ingefärsdipp

    Gör egna vårrullar med grillad tofu, eller låt gästerna göra jobbet genom att rulla sina egna vid bordet. Dessa innehåller bland annat avokado och böngroddar. Servera med en härlig sojadipp.

    Färska vårrullar med grillad tofu och ingefärsdipp

  • Grillad melon med fetaost och citron

    Vattenmelonen blir ännu sötare på grillen. Balansera med salt fetaost, syrlig citron och frisk mynta. Passar utmärkt som tillbehör till annat grillat eller som tilltugg i väntan på att maten ska bli klar.

    Grillad melon med fetaost och citron