Hoppa till sidans innehåll

Grillfest!

6 sallader för den

gröna grillfesten

Med en sallad på bordet blir grillfesten både grönare och skönare. Vad sägs om en grillad halloumisallad? Eller grillad sallad med ädelost? Hitta feststämningen med dessa recept på sallader till grillfesten!

TIPS: Här hittar du alla våra recept till sommarens grillning!

 • Ljummen grillad sallad

  Ljummen grillad sallad

  Ska du laga mat över öppen eld? Grilla grönsaker och gör en grillad sallad! Lägg gemsallad (hjärtsallad), fänkål, lök, vitlök och körsbärstomater på grillen, en muurikka eller i en stekpanna, servera med grillad citron och toppa med rostade sesamfrön.

  - Ljummen grillad sallad

  Spara

 • Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

  Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

  Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.

  - Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål

  Spara

 • Grillade champinjoner

  Grillade champinjoner

  Grilla dina champinjoner så de får en vacker yta och lägg sen ner den varma svampen i en dressing av vitlök, persilja och olja. Smakar ljuvligt som tillbehör både till vegetariskt, kött, kyckling och fisk. Mums!

  - Grillade champinjoner

  Spara

 • Sallad med burrata och grillad nektarin

  Sallad med burrata och grillad nektarin

  Sallad med burrata och grillad nektarin är en enkel och vacker rätt att servera som förrätt eller tillbehör till en måltid. De grillade söta nektarinerna tillsammans med krämig burrata är en perfekt kombination. Servera med en sötsyrlig dressing, kryddig rucola och saftiga björnbär.

  - Sallad med burrata och grillad nektarin

  Spara

 • Grillad halloumisallad

  Grillad halloumisallad

  Tillbehören är minst lika viktiga när det kommer till en lyckad grillmiddag. Den här grillade halloumisalladen med avokado och salladslök är ett perfekt komplement till dina övriga grillfavoriter, men även god som den är.

  - Grillad halloumisallad

  Spara

 • Grillad sallad med ädelost

  Grillad sallad med ädelost

  Romansallad är en härligt fast och krispig salladssort som tål lite tuffare behandling. Som att läggas på grillen och få fina grillränder. Klicka på en krämig röra med ädelost, majonnäs och crème fraiche och strössla över rostade hasselnötter för trevligt crunch.

  - Grillad sallad med ädelost

  Spara