Svenska Fotbollförbundet

Fotbollsskolan 2021

Om vi satsar på den yngre generationen finns mycket att vinna. Inte bara matcher och mästerskap, utan framför allt i form av hälsa, samhörighet och välmående. Det tror vi på ICA. Därför sponsrar vi Svenska Fotbollförbundet som varje sommar anordnar Fotbollsskolan så att barn runtom i landet upptäcker och uppskattar fotbollen.

Bild laddas

Om Fotbollsskolan

ICA är sponsor till Fotbollsskolan – Sveriges största fotbollsskola som startades av Svenska Fotbollförbundet med syfte att fler ska upptäcka glädjen i fotboll. Fotbollsskolan är ett dagläger för barn där de får möjlighet att spela boll i fem dagar. Fotbollsskolan arrangeras runt om i hela landet och engagerar årligen runt 55 000 barn, spelare och ledare samt cirka 600 föreningar.

Viktigt att äta rätt

Ett dagläger fem dagar i rad är ansträngande för barnen och under veckan gäller det att äta rätt för att orka med tempot hela vägen. Här kommer några enkla råd för vad som är bra att tänka på under veckan.

Bra saker att tänka på

  • Det kan hända att man får en energidipp mellan måltiderna. Då är det bra att packa med en extra frukt, ett paket russin, en smoothie, grönsaksstavar eller en bar.
  • Gör egen vätskeersättning för varma dagar. Koka upp 1 liter vatten, 1/2 tsk salt (ej örtsalt) och 6 tsk socker eller druvsocker, låt svalna. Smaksätt gärna med citron, färska hallon eller annat som barnet gillar.
  • Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med vatten. Då är ett bra tips att smaksätta vattnet med gurka, vattenmelon, apelsinskivor eller ett par frysta jordgubbar.
  • Samordna matsäck med andra föräldrar och laga mat varsin dag istället för fem dagar.
Bild laddas

Matinspiration från Tina & Paula

ICAs dietist Paula och matprofilen Tina Nordström spenderade en hel dag i köket för att ta fram lite mattips och recept som passar bra innan, under och efter en träningsdag på Fotbollsskolan. De fick även besök av Pidde P. Se filmerna här.

Årets Fotbollsskolan-folder

Strax innan årets Fotbollsskola drar igång skickar ICA ut en folder full av mattips och recept till alla deltagare. Här kan du ladda ner PDF-versionen.