Svenska Fotbollförbundet

Fotbollsskolan 2023

Om vi satsar på den yngre generationen finns mycket att vinna. Inte bara matcher och mästerskap, utan också hälsa, samhörighet och välmående. Det tror vi på ICA. Därför är vi huvudpartner till Svenska Fotbollförbundets Fotbollsskolan som arrangeras av föreningar runt om i Sverige, så att barn runt om i landet får chans att upptäcka och uppskatta fotboll och kamratskap.  

Glada barn i laguppställning

Fotbollsskolan är sommarens höjdpunkt 

Fotbollen finns överallt. Det gör vi också. Därför har vi på ICA varit engagerade i svensk fotboll i mer än 100 år. Idag är vi 1500 ICA-handlare som tillsammans samarbetar med 2200 lokala fotbollsföreningar runt om i Sverige. Vi sponsrar Svenska Fotbollförbundet och är huvudpartner till Fotbollsskolan, Sveriges största fotbollsskola. Syftet med Fotbollsskolan är att få fler att upptäcka glädjen i fotboll. Varje år arrangeras Fotbollsskolan av föreningar runt om i hela Sverige och engagerar 25 000 barn, spelare och ledare och ca 300 föreningar.  

Viktigt att äta och dricka ordentligt under Fotbollsskolan 

Fotbollsskolan innebär roliga och fullspäckade dagar för barnen. Det gäller att de äter och dricker ordentligt för att vara pigga hela vägen in i mål. Här är några enkla tips och råd vad som är bra att tänka på under veckan.  

  • Packa med en extra frukt, ett paket russin, en smoothie, grönsaksstavar eller en bar för de eventuella energidipparna som kan dyka upp mellan måltiderna. 
  • För de varma dagarna, gör egen vätskeersättning:  
    Koka upp 1 liter vatten, 1/2 tesked vanligt salt och 6 tesked socker eller druvsocker. Låt svalna. Smaksätt med citron, färska hallon eller annat som barnet gillar. 
  • Ibland är det svårt för barnen att få i sig tillräckligt med vätska. Då är ett bra tips att smaksätta vattnet med gurka, vattenmelon, apelsinskivor eller ett par frysta jordgubbar. 
  • Samordna matsäck med andra föräldrar så kan ni laga mat varsin dag istället för fem dagar. 

Massor av goda och enkla recept

ICA har samlat sina bästa mattips och recept på vad fotbollsspelande barn och deltagare i Fotbollsskolan kan äta före, under och efter träning för att hålla humöret och energin uppe. Alla som deltar i Fotbollsskolan får denna folder i sitt deltagar-kit, men den går också att ladda ner här.