Svenska Fotbollförbundet

Alla är olika - olika är bra

Alla är olika – olika är bra är Svenska Fotbollförbundets initiativ som stöttar föreningar som jobbar för att fler fotbollsdrömmar ska gå i uppfyllelse. För alla, precis alla, ska känna sig välkomna inom svensk fotboll – oavsett nationalitet, ålder, kön, sexuell läggning och funktionsvariation.

Bild laddas

Så funkar det

Sedan 2016 har Alla är olika – olika är bra delat ut medel till fotbollsföreningar som aktivt jobbar för jämlikhet och inkludering inom fotbollen. Det kan till exempel innebära att klubben har ett projekt som utbildar flickor till domare eller en förening som har startat ett lag för personer med funktionsvariationer.

När du köper ICAs blågula fotbollsvaror är du med och bidrar till detta viktiga arbete, samtidigt som du köper hem god och snabblagad mat.

Goda exempel

allaolika.se finns goda exempel på föreningar runt om i hela Sverige som jobbar för att fler fotbollsdrömmar ska gå i uppfyllelse och som har fått utdelning från Alla är olika – olika är bra. Där kan du också läsa om hur din fotbollsförening kan ansöka om medel för att förverkliga fler fotbollsdrömmar.

Juryn

Juryn för Alla är olika – olika är bra består bland annat av fotbollsspelaren Jimmy Durmaz, förra lagkaptenen i landslaget Lotta Schelin och Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern. Här berättar de utanförskap och vikten av att alltid drömma.

Så kan du som kund vara med och bidra

Genom att köpa just de blågula fotbollsprodukterna är du faktiskt med och bidrar. Vi på ICA har valt ut drygt 50 populära produkter som är både goda, snabblagade och enkla att äta i TV-soffan. I sortimentet finns pizza, hamburgare, dipsåser och snacks, men också ett helt gäng grönsaker som vi hoppas kan inspirera till en mer hälsosam och ännu godare fotbollsfest, för både stora och små.

Läs mer

Du kan läsa mer och ansöka om medel för att just din förening ska kunna förverkliga era drömmar på allaolika.se