Svenska Fotbollförbundet

Alla är olika – olika är bra

Alla är olika – olika är bra är Svenska Fotbollförbundets egna initiativ som stödjer lokala klubbar som aktivt arbetar för inkludering och mångfald inom svensk fotboll. Alla ska känna sig välkomna oavsett nationalitet, etniskt ursprung, ålder, kön, sexuell läggning och funktionsvariation.

Sedan 2016 har finansiella bidrag fördelats till fotbollsklubbar som aktivt arbetar med jämlikhet och inkludering. När du köper ICAs blågula fotbollsvaror bidrar du till detta viktiga arbete samtidigt som du får hem god, snabblagad mat.

Detta betyder att ICA och ICAs alla handlare under vissa perioder avsätter en del av fotbollsvarornas pris, ca 1-5% per såld vara.

Hur funkar det?

Läs mer på allaolika.se om exempel på föreningar runt om i Sverige som jobbar för en inkluderande fotboll. Där kan du också läsa om hur din fotbollsklubb kan ansöka om bidrag från Alla är olika – olika är bra!

Hur kan jag som kund vara med och bidra?
Genom att flytta handen i hyllan till just dessa blågula fotbollsprodukter. Vi har valt drygt 50 populära produkter som är goda, men framför allt för att är snabblagade och enkelt går att äta framför TVn. I sortimentet finns pizza, hamburgare, dipsåser och snacks men även mycket grönsaker som vi hoppas kan inspirera till en hälsosammare fotbollsfest för både stora och små.