Svenska Fotbollförbundet

Alla är olika - olika är bra

Alla är olika – olika är bra är ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet och ICA, med syftet att stötta föreningar, initiativ och projekt som jobbar för att uppfylla fler fotbollsdrömmar.

Så funkar det

Sedan 2016 har Alla är olika – olika är bra delat ut medel till fotbollsföreningar som aktivt jobbar för jämlikhet och inkludering inom fotbollen. Det kan till exempel innebära att klubben har ett projekt som utbildar flickor till domare eller en förening som har startat ett lag för personer med funktionsvariationer. När du köper ICAs blågula fotbollsvaror är du med och bidrar till detta viktiga arbete, samtidigt som du köper hem god och snabblagad mat.

Goda exempel

allaolika.se finns goda exempel på föreningar runt om i hela Sverige som jobbar för att fler fotbollsdrömmar ska gå i uppfyllelse och som har fått utdelning från Alla är olika – olika är bra. Där kan du också läsa om hur din fotbollsförening kan ansöka om medel för att förverkliga fler fotbollsdrömmar.

Utdelningar från Alla är olika – olika är bra

Sedan starten 2016 har SvFF och ICA genom Alla är olika – olika är bra delat ut närmare 14 miljoner kronor till fler än 400 fotbollsföreningar i Sverige, föreningar som alla jobbar aktivt för jämställdhet, jämlikhet och inkludering inom fotbollen.

Utdelningar från Alla är olika – olika är bra 2021