Recept

Ost- och potatissallad

Ost- och potatissallad är en himmelskt god sallad på färskpotatis. För en komplett smakupplevelse ska du servera potatissalladen och getost tillsammans med kyckling i örtsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996.

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 16 körsbärstomater eller vanliga tomater (5 vanliga tomater motsvarar 16 körsbärstomater)
  • 1 dl färska basilikablad eller rucolasallad
  • 150 g fransk getost eller annan dessertost
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Dela tomaterna och osten i bitar. Strimla basilikan.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till salladen. Krydda med örtsalt, peppar och olivolja. Servera ljummen eller kall.
  3. Servera gärna till kyckling, se receptet Kyckling i örtdressing.