Hoppa till sidans innehåll

Recept

Melon- och fetaostspett

Mycket enkelt och samtidigt raffinerat gott! Melon- och fetaostspett där sött möter salt och den fantastiska smakbrytningen av myntahonung är suverän. Gör många, det är strykande åtgång.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010.

Ingredienser

45 spett
  • 1/2 vattenmelon
  • 300 g fetaost
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk hackad mynta
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Kärna ur vattenmelon. Skär den och fetaost i ca 2 cm stora tärningar.
  2. Rör samman flytande honung och hackad mynta med olivolja.
  3. Trä upp melon- och fetaostkuberna på små cocktailpinnar. Droppa över myntahonungen vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaosten med tofu.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer