Grillade lammracks med caponata och getostcrème
Våga lamm på grillen. Salt, peppar och lite koll på innertemperaturen är allt som krävs för att få perfekt saftiga lammracks. Servera med caponata, en traditionell sötsyrlig siciliansk grönsaksröra och en fräsch getostkräm. Caponata över? Mums på mackan!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg lammracks
1 tsk salt
1 krm peppar
Caponata
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 aubergine
1 röd paprika
2 selleristjälkar
3 tomater
2 msk olivolja
1 msk kapris
2 msk russin
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Getostcrème
100 g chèvre
1 dl crème fraiche
1 msk finhackad rosmarin
1 krm salt
1/2 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Ersätt getost och crème fraiche med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Rökiga racks!
Sätt extra röksmak på lammracksen med spån, som finns att köpa i butik. Lägg spånen i blöt ca 30 minuter. Häll av och lägg dem i ett öppet foliepaket direkt ovanpå glöden. Grilla racksen på samma sätt som i receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3210 KJ / 767 kCal
Fett57 g
Salt3.78 g
Kolhydrater12 g
Protein52 g
Kommentarer