Recept

Cornbread

Cornbread är ett måste på thanksgivingmiddagen. Brödet praktiskt taget smälter i munnen och sötman kompletterar de andra salta rätterna otroligt bra! Brödet bakas med bland annat lättfil, majsmjöl och socker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009.

Ingredienser

  • 125 g smör + lite till formen
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl lättfil
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 20 cm, för 6 port).
  3. Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
  4. Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt. Rör till en jämn smet. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.