Hoppa till sidans innehåll

Recept

Coleslaw med vallmofrö

Ge den klassiska coleslawen en annan karaktär och uppsyn genom att tillsätta vallmofrön. Syrliga strimlor av äpplen och heta bitar av jalapeño förgyller coleslawen och gör den svindlande god.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003.

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 1 äpple
  • 1 skalad morot
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk senap
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 tsk vallmofrö
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Strimla vitkål.
  2. Dela och kärna ur äpple. Riv äpplet och moroten på rivjärn.
  3. Kärna ur och finhacka chilifrukt, helst jalapeño.
  4. Rör ihop senap, lättcrèmefraiche, lättmajonnäs och vallmofrö (gärna blått). Blanda väl. Salta och peppra.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot IMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.