Hoppa till sidans innehåll

Recept

Brie- och tomattårta till drinken

Brie- och tomattårta till drinken ska du laga om du vill bjuda dina gäster på något utöver det vanliga som har lyxiga och delikata smaker. En härlig färg- och smakbomb som alla kommer älska!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001.

Ingredienser

  • 1 kyld, rektangulär smördegsplatta (à 450 g)
  • 400 g körsbärstomater gärna i olika färger (400 g motsvarar 1-2 askar)
  • 200 g brieost i skivor
  • 1 kruka färsk basilika (spara några blad till garnering)
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vik upp en kant runt om den kavlade smördegen. Tryck till kanten med en gaffel. Nagga bottnen med en gaffel.
  3. Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan och halvera oliverna. Blanda samman tomater, oliver och basilika.
  4. Pensla bottnen med ett uppvispat ägg och grädda i ugnens mitt ca 15 minuter eller tills den har fått fin gyllenbrun färg. Ta ut.
  5. Fördela tomatblandningen över bottenplattan. Lägg på brieskivor och ställ in i ugnen igen. Grädda tills osten smält något.
  6. Garnera med färsk basilika och servera. Om du vill kan du i förväg skära snibbar.

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer