Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Ädelost på sötpotatischips


Egna chips på sötpotatis blir glöggminglets snackis. När de dessutom toppas med ädelost och rostade valnötter är smaken svår att slå. Ringla lite flytande honung över sötpotatischipsen och avsluta med färsk rosmarin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017.

Ingredienser

  • 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g)
  • rapsolja (till pensling)
  • 1 krm salt
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk flytande honung (+ extra till servering)
  • 100 ädelost
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mm-tjocka skivor gärna med mandolin. Fördela på en bakpappersklädd plåt och pensla med rapsolja på båda sidor. Krydda med salt.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills de är krispiga. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta valnötter i en stekpanna tills de får lite färg, tillsätt honung och rör om. Ta från värmen, låt svalna. 
  5. Toppa sötpotatisskivorna med smulad ädelost, valnötterna och färsk rosmarin. Ringla över flytande honung.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd lagrad ädelost eller byt mot ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer