Tisdag
Soppa med spenat, matvete och citron till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
⅓ sats kokt matvete
TILLSÄTT
1 morot
4 små eller 2 stora schalottenlökar
1 selleristjälk
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
100 g färsk bladspenat
½ dl riven parmesan
salt, svartpeppar
surdegsbröd till servering
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och finhacka morot, lök och vitlök. Hacka sellerin. Fräs i oljan tillsammans med timjan tills löken mjuknat. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningarna, låt koka upp.
2. Tillsätt matvete, citronskal- och juice och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten och toppa med parmesan. Servera med bröd.