Preppa på söndag och laga en god söndagsmiddag samtidigt som du förbereder tre goda måltider för veckan! Månadens meny är lakto-ovo-vegetarisk och bjuder på bland annat bönbiffar med majs, pasta och grilled cheese.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Majs- och bönbiffar med matvete, bakade tomater och pesto

MÅNDAG
Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås

TISDAG
Soppa med spenat, matvete och citron

ONSDAG
Grilled cheese med pesto och bakade tomater

Förbered det här

  • Majs- och bönbiffar

    Majs- och bönbiffar

    Receptet hittar du här.

  • Pesto med basilika

    Pesto med basilika

    6 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 6 innan du lagar receptet.

  • Timjan- och vitlöksrostade tomater

    Timjan- och vitlöksrostade tomater

    6 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 6 innan du lagar receptet.

  • Kokt matvete

    Kokt matvete

    till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    6 dl matvete (ca 12 dl kokt)
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola en tredjedel av matvetet i kallt vatten, spara till senare i veckan.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Majs- och bönbiffar med matvete, bakade tomater och pesto till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats majs-och bönbiffar
    ¼ sats bakade tomater
    ⅔ sats kokt matvete
    ⅔ sats pesto

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera majs- och bönbiffarna med matvetet och de rostade tomaterna, ringla över peston.

  • Måndag

    Måndag

    Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats majs- och bönbiffar
    ½ sats rostade tomater
    TILLSÄTT
    300 g pasta
    1 dl riven parmesan
    2 msk hackad oregano

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Värm biffarna ca 10 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl pastavatten.
    2. Lägg tomaterna i en kastrull. Mixa slätt med stavmixer och låt koka ihop en stund. Blanda med den nykokta pastan och späd med pastavatten om det behövs.
    3. Servera tomatpastan med biffarna och toppa med parmesan och oregano.

  • Tisdag

    Tisdag

    Soppa med spenat, matvete och citron till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats kokt matvete
    TILLSÄTT
    1 morot
    4 små eller 2 stora schalottenlökar
    1 selleristjälk
    2 vitlöksklyftor
    2 msk olivolja
    1 tsk torkad timjan
    1 liter vatten
    2 grönsaksbuljongtärningar
    1 msk finrivet citronskal
    1 msk färskpressad citronjuice
    100 g färsk bladspenat
    ½ dl riven parmesan
    salt, svartpeppar
    surdegsbröd till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och finhacka morot, lök och vitlök. Hacka sellerin. Fräs i oljan tillsammans med timjan tills löken mjuknat. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningarna, låt koka upp.
    2. Tillsätt matvete, citronskal- och juice och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten och toppa med parmesan. Servera med bröd.

  • Onsdag

    Onsdag

    Grilled cheese med pesto och bakade tomater till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats pesto
    ¼ sats bakade tomater
    TILLSÄTT
    8 skivor surdegsbröd
    16 skivor cheddar eller annan lagrad ost
    50 g smör
    blandsallad till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Bred pesto på alla brödskivor. Lägg på tomat och ost på fyra av skivorna, lägg på locken och tryck ihop lätt.
    2. Grilla i mackgrill eller stek i stekpanna med smör tills de är gyllene och osten smält. Servera med sallad.