Fake it til you make it!

Så gör du falsk burrata

Burrata har varit omåttligt populärt på sistone, men den gräddiga osten kan vara både dyr och lite svårt att få tag på. Men med en vanlig mozzarella, lite grädde, salt och peppar kan du smidigt slänga ihop en krämig falsk burrata. Enkelt och supergott!

Så enkelt gör du falsk burrata

Om du inte har lust att köpa burrata kan du göra egen med hjälp av mozzarella och grädde. 

  1. 1. Mozzarella och grädde

    Lägg 125 g mozzarella i en lite djupare tallrik och häll på cirka 1 dl grädde till att börja med. Öka grädde om du vill ha lite rinnigare konsistens.

  2. 2. Fram med mixerstaven

    Dags att ta fram mixerstaven! Mixa sen ihop grädden och mozzarellan tills det blir en härlig ostkräm. Fyll på med mer grädde om du vill tills burratan har den konsistens du gillar.

  3. 3. Ringla över olivolja

    Ringla sedan över olivolja. Toppa slutligen med nymald svartpeppar, flingsalt och färsk basilika. Servera till söta tomater och ett gott bröd att doppa i den falska burratan. Mums!

Artiklar (1533)

Guide!

Guide till färskost

Men vad skiljer olika sorter av färskost åt och vad kan färskostarna användas till? Vi guidar dig!

Allt du vill veta om halloumi

Myter om halloumi

Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.

Bakad brie

Vi visar steg för steg hur du gör bakad brie.

Svenskt

Norrländsk grillost - svensk halloumi

Har du sett den svenska grillosten i hyllorna när du är och handlar? Då kanske du har undrat varför vi skapade en ost som smakar och ser ut nästan precis som den cypriotiska halloumin? Här får du svaret på hur den svenska grillosten kom till.

Gott med ost!

Goda recept med grillost

Vad är det som gnisslar, är ostigt och som passar perfekt på grillen? Grillost såklart. Här tipsar vi om oförskämt goda recept med grillost.

Framtidens ost

Matpionjärerna: Svedjan Ost

Möt paret Johanna och Pär Hellström som driver det lilla mejeriet utanför Skellefteå i Västerbotten

Foodprepping!

Matlåda med halloumi

Vi har samlat recept med halloumi som passar perfekt att göra storkok på för att sedan lagra i matlådan under veckan.