Till pysselsugna julfantaster!

Julpyssel för vuxna

Samla dina vänner och bjud in till en mysig pysselkväll! Här hittar du tips på julpyssel för vuxna. Vad sägs om att måla glas, göra vackra dekorationer till juldukningen eller julpyssla med apelsin. Let the julmys begin!
Här hittar du tips på julpyssel för barn.

8 tjusiga pysseltips till jul

 1. 1. Måla glas

  1. Måla glas

  Mycket trevlig aktivitet som egentligen passar både stora och små. Det enda du behöver är glas i valfri form att måla på samt pennor som är avsedda för att måla på glas. Låt kreativiteten flöda och när du är färdig med ditt konstverk bränner du glaset i ugnen. Sådär! Finaste glasen att servera juldrinken i!

 2. 2. Pysslig juldukning

  2. Pysslig juldukning

  Imponera på dina gäster med en riktigt tjusig juldukning. Här har vi samlat 9 pyssliga tips på hur du med enkla medel kan duka fint till jul. 

 3. 3. Nissedörr och nissehyss

  3. Nissedörr och nissehyss

  Ska en Nisse flytta in i er familj? Här visar vi hur du enkelt bygger en egen dörr av glasspinnar. Dessutom delar vi med oss av 24 hyss som Nisse ställer till med i december. Känns det svårt att hinna med alla hyss? Vi har hört att vissa Nissar är vääääldigt gamla och kanske bara orkar göra hyss kanske var tredje dag då han också måste vila sig lite i julrushen.

 4. 4. Julpyssla med apelsin

  4. Julpyssla med apelsin

  Julpyssel som doftar av julens smaker och är vackra, kan det bli bättre? Här är tre julpyssel med apelsiner! Vad sägs om en fin apelsingrilang?

 5. 5. Gör egna ljusstakar med trolldeg

  5. Gör egna ljusstakar med trolldeg

  Julens kanske finaste pynt gör du enkelt av ingredienser du har hemma - miniljusstakar i form av hjärtan och lussekatter!  Roligt att göra och fint att ge bort i julklapp!

 6. 6. Små gulliga pepparkakshus

  6. Små gulliga pepparkakshus

  Små gulliga pepparkakshus att sätta på kanten av koppen på en varm choklad. Här hittar du mallar och tips och steg för steg-beskrivning.

 7. 7. Gör en egen adventskalender

  7. Gör en egen adventskalender

  Här delar vi två tips på hur du gör en egen julkalender att lägga små paket i till barnen eller en vän. En variant där vi har använt oss av ICAs pappåsar och en av toarullar. Och vill man inte skämma bort med 24 paket går det ju fint att göra 4 luckor att öppna varje söndag i advent. 

 8. 8. Återvinn värmeljusen

  8. Återvinn värmeljusen

  Värmeljusen går åt i en rasande fart i mörkaste december. Släng dem ICKE! Spara dem och gör en fin gnistrande girlang att hänga i julgranen. Här visar vi hur du gör!

Artiklar (1400)

Klippa, klistra, måla!

Julpyssel för barn

Julen står för dörren och det rycker i pysselnerven hos både stora och små. Här har vi samlat julpyssel för barn som är perfekta att göra en mysig vinterdag tillsammans med en vuxen.

Julklappstips & pyssel

Måla egna ljus

Enkelt julpyssel som dessutom blir en fin julklapp.

Enkelt julpyssel!

Pepparkaksgran

Så bygger du din egen pepparkaksgran!

Gör eget julpynt

Julpyssel med makramé

Skapa eget julpynt och häng upp dina julgranskulor med makramé - så gör du!

Pynta granen

Julgranspyssel

Pyssla ihop ditt eget julgranspynt att pryda din gran med!

Från strut till gran

Gör en ätbar gran

Gör en julgran av den och använd som placeringskort!