Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Många drar sig för att laga fisk men det här är ett gott exempel på att det varken behöver vara komplicerat eller ta lång tid att göra. Gott blir det också! Torsken bakas i ugnen och serveras sedan på en bädd av tomat, kokt grön sparris och risoni och på toppen ringlas vinägrett med finstrimlad basilika.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar torskfilé
salt och peppar
250 g  grön sparris
250 g  körsbärstomater
4   port pasta (gärna fullkorn)

Vinägrett

1/2   rödlök
1   kruka basilika
2 msk  balsamvinäger
3 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein. Kontrollera innehållet i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

En enkelt och god maträtt som ger lite variation på vardagsmaten.

Alice

2020-08-02

Näringsvärde per portion

Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett12 g
Salt1.8 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Torsk med krabb och äggkräm
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Rostad grön sparris med vitlök och parmesan
Betyg 4.3 av 5.
54 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med mango, feta och avokadosallad
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga