Rostad grön sparris med vitlök och parmesan
Den här sparrisrätten är beviset på att med bra råvaror så är det enklaste det godaste. Rosta den gröna sparrisen tillsammans med fin olivolja, lite vitlök och toppa sedan med nyriven parmesanost och lite lagrad balsamicovinäger och du har en förrätt som gör succé. Sparrisen går även utmärkt att tillaga på grillen.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
20 gröna sparrisar
salt och svartpeppar
2 msk balsamvinäger
1 dl flagad parmesan eller annan lagrad hårdost
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten, laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi577 KJ / 138 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein8 g
Kommentarer
Blev bra men var försiktig med balsamvinäger. 1 msk räcker!
Hans gunnar
2024-04-05Det blev gott! Jag lade även till en näve vardera av pumpa- resp. solroskärnor, innan jag skickade in sparrisen i ugnen. Rekommenderas.
Christina
2023-03-22Väldigt enkelt och jättegott!! Jag hade 12 sparrisar så det fick bli min lunch. 😋 Till det stekte jag två skivor levainbröd i olja ..penslade brödet med vitlöjsoljan som var kvar, innan stekningen. Jag hade lite dijonmajjo kvar sedan gårdagen som fick samsas med balsamicon och rivna parmesanen på tallriken. Jag gillar blandsallad på ruccola, babyspenat och andra blad så det blev det också. Mycket mumsigt i alla fall!! .. ;)
Ann-cathrine
2022-05-12