Recept: Smörstekt torsk med champinjoner och bacon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Smörstekt torsk med champinjoner och bacon

7 röster

Underbar smörstekt torskfilé med knaperstekt bacon, mjuka champinjoner, fin rödlök, färsk bladpersilja och livfull balsamvinäger. Servera torsken tillsammans med potatispuré.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 140 g bacon
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 skalad strimlad rödlök
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 dl bladpersilja

Så här gör du

  1. Salta torskfilé med salt och låt det rimma ca 10 min. Strö på vitpeppar. Stek torskfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
  2. Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna.
  3. Tillsätt skalad strimlad rödlök och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bladpersilja.
  4. Servera torsken med champinjoner, bacon och potatispuré.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, gör laktosfri puré.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfri puré.