Långkok på koreanska

Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat
18
Långkok på koreanska

Ett mustigt långkok på högrev och lite av en blinkning till den koreanska rätten bibimbap där marinerat kött bjuds i en skål med ris och grönsaksplock. Laga gärna högrevsgrytan en dag eller två i förväg – den blir bara godare ju längre den står.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Långkok på koreanska

Ingredienser

4 portioner
2   stora gula lökar
6   vitlöksklyftor
ca 900 g  högrev
rapsolja till stekning
3 msk  mörkt muscovadoråsocker
1 dl  japansk soja
4 dl  vatten
1 1/2 dl  rött vin
1 1/2 msk  sesamolja
2   portionspåsar misopasta (à 18 g, till soppa)
2 msk  risvinäger
2   stora morötter
150 g  svamp (t ex champinjoner eller shiitake)
2   röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
50 g  färska böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god gryta.

Mirja

2023-03-05

Jätte god gryta

Agneta

2023-01-22

Det blev så jäkla gott, skippade chili i grytan och rostade sötpotatis med sesamolja och soja istället för ris! kan även rekommendera recepten på gurk-chimi, och polkabetorna passade perfekt till, hade även i lite lime och ingefära i dressingarna.

Linda

2021-11-03

Testa liknande recept

Koreanska pannkakor
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök
Betyg 4.5 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pulled pork med äppelcider och coleslaw
Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långkokt högrev
Betyg 2.4 av 5.
380 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långkokt chili på högrev med choklad
Betyg 4.4 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
589 personer har röstat
Över 60 min att tillaga